Bir çox insanlar kəsilmiş heyvanların daxili orqanlarının aşağı dərəcəli qida olduğunu düşünür. Lakin o, heç də ətin əvəzedicisi olaraq az qidalı deyil.
Aztibb.az xəbər verir ki, bunu “FederalPress”ə müsahibəsində diyetoloq Andrey Bobrovski bildirib.
"Əksər insanlar üçün heyvanın iç orqanları ətin tam əvəzedicisi ola bilər. Xüsusilə ürəklər qırmızı ətdən çox da fərqlənmir, çünki onlar ilk növbədə zülal və yağdır. Əgər qırmızı ətin əvəz edilməsindən danışırıqsa, bu, çox adekvatdır. Məsələn, qaraciyərdə daha çox vitamin var”, - deyə qeyd edib.
Mütəxəssis eyni zamanda vurğulayıb ki, bu çeşid ətlər müntəzəm yeyilməməlidir, çünki onların tərkibində zərərli yağlar yoxdur. Ateroskleroz və ürək-damar xəstəliklərinin mənbəyi olan zərərli yağlar nəticəsində ömür uzunluğu azalır.