Diyetoloq Aleksey Kabanov şəkərin həddindən artıq istehlakının gətirib çıxardığı xəstəlikləri sadalayaraq sağlam alternativ üsul tövsiyə edib.
Aztibb.az mednovelty.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu xəstəliklər sırasında piylənmə, şəkərli diabet və ürək-damar sistemi xəstəlikləri əsas yer tutur.
Mütəxəssisin fikrincə, şəkər qaraciyər üçün ən təhlükəli məhsuldur və bu orqana alkoqoldan da çox zərər verir: “Qaraciyər üçün ən təhlükəli birləşmə heyvan yağları və şəkərdir. Belə ki, şirin soda ilə yuyulan yağlı donuz əti orqan üçün güclü zərbədir. Belə bir pəhriz siroz və qaraciyər xərçənginin inkişafı üçün riski daşıyır”.
Zərərli şəkəri sağlamlığa zərər verməyən meyvələrlə əvəz etmək tövsiyə olunur. Söhbət qanda qlükoza səviyyəsini artırmayan, həm də təbii mənşəli şirin bitki mənşəli zülallardan gedir.