Kolumbiya Universitetinin tədqiqatçıları müəyyən qidaların insan yaddaşını yaxşılaşdırdığını müəyyən ediblər. Siyahıya alma, çaytikanı, soğan, tünd şokolad və qırmızı şərab daxil edilib.
Aztibb.az “Planet Today” nəşrinə istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Kseniya Çernaya amerikalı alimlərin tapıntılarını təsdiqləyib və yaddaşı və beyin funksiyasını yaxşılaşdıran digər məhsulları da sadalayıb.
“Spirulinanı (siyanobakteriyaların biokütləsi) qeyd etməyə dəyər. Tərkibində serotonin və melatonin istehsalı üçün vacib olan triptofan var. Bu, sinir sisteminin fəaliyyətinə, xüsusən də yaddaşa və yeni məlumatların qavranılmasına birbaşa təsir göstərir", - deyə ekspert bildirib.
Mütəxəssis matçanın (toz şəklində olan yaşıl çay) beyin üçün faydalı xüsusiyyətlərini də qeyd edib. Matça, performansı, konsentrasiyanı və əzmkarlığı yaxşılaşdıran L-treonin ehtiva edir. Bundan əlavə, matça stressi azaldır və yuxunu yaxşılaşdırır.
Diyetoloq bizə dolayısı ilə yaddaşımıza təsir edə biləcək beyin üçün faydalı olan digər qidaları da yeməyimizi tövsiyə edib. Onlar avokado, qoz-fındıq, yumurta, balıq və kokosdur.