Payızda sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün ən yaxşı yeməklər
04.09.2023 11:52

Payız mövsümündə bir çox insan enerji çatışmazlığı və immunitetin aşağı düşməsi səbəbindən əziyyət çəkir, bu da orqanizmi soyuqdəymələrə daha həssas edir.

Aztibb.az life.ru-ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloqlar payızda hansı məhsulların sağlamlığı yaxşılaşdıracağını söyləyiblər.

Qeyd edilir ki, maddələr mübadiləsini, A vitamininin sintezini yaxşılaşdırmaq və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmaq üçün balqabaq əsasında yeməklər yemək lazımdır. Somon biftek də sümüklərin möhkəmlənməsinə və xolesterin səviyyəsinin aşağı düşməsinə müsbət təsir göstərir.

Həmçinin ətlə doldurulmuş və ya adi bişmiş bibər immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir, göbələklər isə D vitamini səviyyəsini artıracaq.

Səadət Abdullayeva
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
 Quba Regional Perinatal Mərkəzinin komandası 28-ci həftəsində doğulan körpənin həyatını xilas edib   
Hidrogen xərçəng də daxil olmaqla geniş spektrli xəstəlikləri müalicə edə bilər
Saray Ailə Sağlamlıq Mərkəzinin terapevti Sevinc Zeynalova vəfat edib
Ağcabədi Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının kardioloqu - İlqar Quliyev
Hepatoloq Tofiq Əkbərov Türkiyədə XV Beynəlxalq Hepatoloji Konqresdə iştirak edib  
Endokrinoloq mühüm elementi olan “xərçəng əleyhinə” menyu təqdim edib
Həyat yoldaşına böyrəyini bağışladı
Rəşad Mahmudov Lənkəranda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 101 illiyinə həsr olunmuş elmi seminarda çıxış edib
 Tibb Müəssisələrinin Akkreditasiyası və Keyfiyyətə Nəzarət Mərkəzi yaradılır - Fərman
 Doğuş prosesini təcili tibbi yardım avtomobilində idarə edən tibb işçiləri təltif olunublar   
Sumqayıtda tədbir: “Azərbaycan səhiyyəsinin inkişafı Heydər Əliyevin adı ilə bağlıdır” 
Estetik cərrahiyyə və kosmetoloji sahədə qanun pozuntularına yol verən 9 klinika rəhbərliyi məsuliyyətə cəlb olunub
Yuxunun kifayət qədər olmaması orqanizmi infeksiyalara qarşı həssas edir - MÜSAHİBƏ
Milli Oftalmologiya Mərkəzinin Dəmiryol Səyyar Klinikası tərəfindən Astarada tibbi aksiya keçirilib
Xroniki xəstəlik nədir?