Brokkoli istənilən yeməyi daha sağlam edir
03.09.2023 08:37

Xüsusilə ət üçün qarnitür seçiminə gəlincə, mütəxəssis brokkoliyə üstünlük verməyi tövsiyə edir.


Aztibb.az ecopravda.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu məhsul qızardılmış və yağlı qidaların mənfi təsirini azaltmağa qadirdir. Brokoli K, PP, C vitaminləri, həmçinin kalsiumla zəngindir. Bu iz elementləri və pəhriz lifi mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətinə faydalı təsir göstərir.


Təzə brokolini yuyub azca qaynatmaq kifayətdir. Bundan əlavə, ət və ya toyuqla bişirə bilərsiniz.


Digər faydalı məsləhət, yeməkləri bişirərkən və ədviyyat əlavə edərkən limon suyunu da unutmamalısınız. Məsələn, mükəmməl birləşmə müxtəlif pendirlər və ətlərlə birgə salatda əla təamdır.

 

ÇOX OXUNANLAR
Mərkəzi Klinikada 1 günlük, çəkisi 2800 qr olan körpə üzərində ağır əməliyyat icra edilib
Saray Ailə Sağlamlıq Mərkəzinin terapevti Sevinc Zeynalova vəfat edib
 Almaniyadan dəvət olunmuş ortoped-travmatoloq Diaqnoz Tibb Mərkəzində pasiyentləri ödənişsiz qəbul edir   
Səhiyyə naziri elektron reseptlə bağlı əhaliyə çağırış edib  
Ağcabədi Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının kardioloqu - İlqar Quliyev
Endokrinoloq mühüm elementi olan “xərçəng əleyhinə” menyu təqdim edib
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
 Qobustan Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında göz əməliyyatlarının icrasına başlanılıb   
Hidrogen xərçəng də daxil olmaqla geniş spektrli xəstəlikləri müalicə edə bilər
Həyat yoldaşına böyrəyini bağışladı
Azərbaycan-Türkiyə Pediatriya Günləri - Azərbaycan-Türkiyə səhiyyə əlaqələri daim yüksələn xətt üzrə inkişaf edir
“Vaksinasiyaya Dəstək” layihəsi çərçivəsində Şəki şəhər Ailə Sağlamlıq Mərkəzində 70-ə yaxın uşaq peyvənd olunub
Musa Abbasov: “Yenidən transplantasiya əməliyyatlarına başlayacağıq”  
Ürək qüsurlarının diaqnostikası və müalicə yolları