Çiy hisə verilmiş kolbasanın gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti tapıldı
01.09.2023 16:35

Ən ləzzətli qidalar ən çox insan orqanizmi üçün zərərlidir. Bununla belə, diyetoloq-psixoloq Anastasiya Kondaurovanın dediyi kimi, çiy hisə verilmiş kolbasa ilə bağlı vəziyyət müstəsnadır.


Aztibb.az "Podmoskovye seqodnya" onlayn nəşrinə istinadən xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bu məhsulun müsbət xüsusiyyətlərindən biri onun yüksək protein tərkibidir.


“Kolbasa ətdən ibarətdir. Heyvan mənşəlidir, yəni onun tərkibində bir sıra vacib amin turşuları var. Protein orqanizm üçün vacib qidadır, toxumaların böyüməsi və bərpası, sağlam əzələlərin və immunitet sisteminin qorunması üçün lazımdır", - deyə mütəxəssis müsahibəsində izah edib.


O, qeyd edib ki, çiy hisə verilmiş kolbasa nadir hallarda istifadə olunarsa, o, yenə də qida rasionunda qiymətli zülal mənbəyi ola bilər.

 

Səadət Abdullayeva
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Diyetoloq arıqlamaq üçün daha tez-tez gülməyi və əsnəməyi məsləhət görüb
Suyun düzgün içilməsi ilə bağlı keçmişin məsləhətləri
Sümük bulyonu arıqlamağa kömək edir
Mərkəzi Klinikada 1 günlük, çəkisi 2800 qr olan körpə üzərində ağır əməliyyat icra edilib
Aynurə Əliyeva - Suraxanı Tibb Mərkəzinin psixoloqu
Səhiyyə naziri elektron reseptlə bağlı əhaliyə çağırış edib  
 Almaniyadan dəvət olunmuş ortoped-travmatoloq Diaqnoz Tibb Mərkəzində pasiyentləri ödənişsiz qəbul edir   
Şəkərli diabet xəstəliyinin əlamətləri nələrdir?  
“Böyrək xəstəliklərinin diferensial diaqnostikası” adlı kitab işıq üzü görüb
Həyata keçirdiyi hər bir proseduru dəqiqliyi ilə yoxlayan həkim - Məlahət Əzizova
YAP Xətai rayon təşkilatının Diaqnoz Tibb Mərkəzində yeni ərazi partiya təşkilatı yaradılıb
Salyanda göz müayinəsi aksiyası təşkil olunub
Psixoloq: Autizm sahəsində peşəkar mütəxəssislərin tədris prosesinə cəlb edilməsi mütləqdir - MÜSAHİBƏ
Quba RMX-da ağacəkmə aksiyası: 200-ə yaxın müxtəlif növ dekorativ ağaclar əkilib
Fizioterapevt və reablitoloqların ilk konfransı təşkil olunub