Heyvan yağları qızardılmış yeməklərdən daha tez aqressiv xərçəngə səbəb olur
28.08.2023 11:45

Bir qrup mütəxəssis iddia edib ki, yağlı ət onkologiyanın aqressiv formalarının inkişaf ehtimalını artıra bilər.


Aztibb.az actualnews.org-a istinadən xəbər verir ki, yağlı ətin insan orqanizminə qızardılmış yeməkdən daha çox mənfi təsir etdiyi bildirilir.


Hisə verilmiş qidalar da vaxtaşırı pəhrizə daxil edilməlidir. Heyvan yağlarının tamamilə rədd edilməsi tələb olunmur, sadəcə bu cür qidalardan qədərindən çox istifadə edilməməlidir.


Xərçəngin aqressiv formalarının yaranmasına səbəb olan digər amillər oturaq həyat tərzi və ya oturaq işdir. Bu vəziyyətdə genitouriya sisteminin orqanları risk altındadır.

 

Səadət Məmmədova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Mərkəzi Klinikada 1 günlük, çəkisi 2800 qr olan körpə üzərində ağır əməliyyat icra edilib
Sağlamlıq haqqında tibbi arayışı elektron formada necə əldə etmək olar?
 Almaniyadan dəvət olunmuş ortoped-travmatoloq Diaqnoz Tibb Mərkəzində pasiyentləri ödənişsiz qəbul edir   
Səhiyyə naziri elektron reseptlə bağlı əhaliyə çağırış edib  
“Böyrək xəstəliklərinin diferensial diaqnostikası” adlı kitab işıq üzü görüb
YAP Xətai rayon təşkilatının Diaqnoz Tibb Mərkəzində yeni ərazi partiya təşkilatı yaradılıb
Quba RMX-da ağacəkmə aksiyası: 200-ə yaxın müxtəlif növ dekorativ ağaclar əkilib
 Qobustan Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında göz əməliyyatlarının icrasına başlanılıb   
TƏBİB Strateji inkişaf departamentinə böyük məsləhətçi vəzifəsi üzrə vakansiya elan edir
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
Suraxanı Tibb Mərkəzinin terapevti Növrəstə Musayeva - Həkimlərimizi tanıyaq!
Mərkəzi Gömrük Hospitalının yüksəkixtisaslı təcili yardım həkimi - Füzuli Abışov
AQTİ işə qəbul elan edir
Azərbaycan-Türkiyə Pediatriya Günləri - Azərbaycan-Türkiyə səhiyyə əlaqələri daim yüksələn xətt üzrə inkişaf edir