Kardioloq Anna Koreneviç bildirib ki, təmizlənmiş karbohidratlar çox vaxt şəkər xəstəliyinə səbəb olur.
Aztibb.az xəbər verir ki, bu barədə həkim öz Telegram kanalında yazıb.
Mütəxəssis bildirib ki, məşhur inancın əksinə olaraq, şəkərli diabet şirnidən qaynaqlanmır. O vurğulayıb ki, şəkər xəstələri çox vaxt praktiki olaraq şirniyyat yemirlər.
Kardioloqun sözlərinə görə, 70% hallarda xəstəliyin səbəbi pəhrizin balanssızlığında olur. Beləliklə, pəhrizin əsası kimi təmizlənmiş karbohidratların olması diabet riskini artırır.
Həkim qeyd edib ki, bu növ karbohidratlar ağ düyü, yarımfabrikat məmulatlar, kolbasa, hazır yeməklər və konservlərdə olur.
Bundan əlavə, Anna Koreneviç pəhrizinizə kifayət qədər miqdarda taxıl, tərəvəz, qoz-fındıq, ümumiyyətlə bütün meyvələri daxil etməyi tövsiyə edib, çünki onların çatışmazlığı da diabetə səbəb ola bilər.