Vətəndaşlar sərinləmək üçün dondurma tələb edərkən, bir çox dondurma istehsalçıları ucuz və keyfiyyətsiz dondurmalarda süd yerinə süd tozu və dadlandırıcıdan istifadə edildiyini bildirirlər.
Aztibb.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin xəbərdarlığına görə, insan sağlamlığını təhdid edən ucuz dondurmalarda süd əvəzinə süd tozu, meyvə əvəzinə dadlandırıcı və rəngləndiricilərdən istifadə edilir.
Hətta bəzi dondurma istehsalçılarının süd əvəzinə süd tozu belə istifadə etmədiyi və dondurmanı birbaşa su ilə hazırladığı iddia edilir. Dondurma istehsalında yalnız kərə yağından istifadə edilməli halda, çox zaman məhsula marqarin və bitki yağları qarışdırılır. Bu da öz fəsadlarını göstərir.
Dondurma yüksək kolorili məhsul olduğundan saxlama şəraitinə və yararlılıq tarixinə riayət edilməsi vacibdir. Ekspertlərndigər qidalar kimi dondurmalardan zəhərlənmə ehtimalının yüksək olduğunu bildirilər. Xüsusilə açıq halda satılan və təkrar dondurulan məhsullar təhlükəli ola bilər.