Mikrodalğalı soba yeməyi tez isitmək üçün vacibdir. Ancaq bəzi yeməklər belə bir sobadan çıxdıqdan sonra zərər verə bilər.
Aztibb.az glas.ru-ya istinadən xəbər verir ki, belə məhsulardan biri acı bibərdir ki, mikrodalğalı sobada qızdırılıb istehlak edildikdə tənəffüs yollarına zərər verə bilər. Fakt budur ki, qızdırılan zaman bibərin tərkibində olan kapsaisin uçucu olur.
Mütəxəssislər qeyd edir ki, kartofun tərkibində mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda aktivləşən bakteriyalar var. Onlar həzmsizliyə səbəb ola bilər. Həmçinin, sobada yarı bitmiş ət məhsullarını qızdırmayın. Onlar koroner ürək xəstəliyinə səbəb ola bilər. Siz həmçinin ana südü və brokolini qızdırmamalısınız. Zəhərli olmayacaqlar, lakin faydalı xüsusiyyətlərini mütləq itirəcəklər.