Dietoloq Aleksandra Novikovanın sözlərinə görə, bəzi məşhur balıq növlərini yemək ağır metallarla zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Aztibb.az actualnews.org-a istinadən xəbər verir ki, ekspert balıq alarkən ilk növbədə onun ölçüsünə diqqət etməyi məsləhət görüb. Axı, fərd nə qədər böyük olsa, onun tərkibində bir o qədər ağır metallar var. Bu xüsusilə kral skumbriyası, marlin, irigöz tuna, köpək balığı, qılınc balığı kimi yırtıcı balıqlara aiddir. Bu növ balıqların tərkibində çoxlu miqdarda civə var.
Mütəxəssis onu da qeyd edib ki, süfrədə olan tilapiya və panqasius kimi məşhur balıqlar da insanlar üçün təhlükəlidir. Onların yaşayış yeri çirkli sulardır və üzvi zibil onların qidasıdır, buna görə də tilapiya və panqasius yeyərkən ağır metallar və toksinlərlə zəhərlənmə ehtimalı yüksəkdir.
Diyetoloq kiçik balıq yeməyi tövsiyə edir. Çay balığı da yaxşı alternativ ola bilər