Qastroenteroloq Aleksandra Yakovleva bolqar bibərinin hansı hissəsinin yeyilməməsi lazım olduğunu söyləyib.
Aztibb.az “SM.News” xəbər agentliyinə istinadən xəbər verir ki, ekspert sağlamlığınıza zərər verməmək üçün bibər toxumlarını yeməməyin daha yaxşı olduğunu bildirib. Səbəb çətin həzm olunmasıdır.
Bolqar bibərini süfrəyə verməzdən əvvəl ona diqqətlə baxmaq lazımdır. Bu tərəvəzin böyük faydalarına heç kim şübhə etmir, lakin onun bütün hissələri insan istehlakı üçün uyğun deyil. Qastroenteroloq sağlamlıq problemlərinə yol verməmək üçün toxumları yeməməyi tövsiyə edib.
Mütəxəssis iddia edir ki, bibərdə digər hər hissəni yeyə bilərsiniz. Həm pulpa, həm də arakəsmələr mədə-bağırsaq traktına zərər verməyəcək və ümumiyyətlə faydalı maddələrlə doludur.
Bolqar bibərinin toxumlarında faydalı iz elementləri və vitamin C var. Lakin insan mədəsi onları normal şəkildə həzm edə bilmir. Bibərin bu hissəsini həzm etmək çox vaxt aparacaq və ciddi mədə problemlərinə səbəb ola bilər. Buna görə də, məhsulu istifadə etməzdən əvvəl onun yuxarı hissəsini kəsmək və toxumlardan xilas olmaq vacibdir.