Alimlər deyirlər ki, 2 yaşınadək amerikalı uşaqların çoxu çox tez-tez çips, sosiska, tort və peçenye yeyirlər.
Aztibb.az xəbər verir ki, gazeta.ru-nun məlumatına görə, amerikalı alimlər kənd yerlərində yaşayan uşaqların çox duzlu və şirin yemək yediyini aşkar ediblər.
Mütəxəssislər Pensilvaniyadan olan və hələ 2 yaşı tamam olmayan 10600-dən çox körpənin məlumatlarını tədqiq ediblər. Uşaqların 50% -dən çoxu yüksək duzlu ət - sosiskalar, hamburgerlər və s. qidalandıqları məlum olub.
Təxminən 40% tez-tez çips yeyir. 34%-nin şirni sevir: valideynlər onları tortlar, kekslər, pudinqlərlə bəsləyirlər. Uşaqların üçdə birindən bir qədər az hissəsi körpəlikdə şəkərli şirə içir.
Bu məhsulların uşaqlar üçün tövsiyə edilmədiyini nəzərə alsaq, rəqəmlər həyəcanvericidir. Erkən yaşda belə qidalar uşağın böyüməsinə mənfi təsir göstərə bilər. Piylənmə, diabet, astma və digər xroniki xəstəliklərin inkişafına kömək edir.
Normal inkişaf üçün sağlam qida lazımdır. Əgər uşaq "fast food" yeyirsə, faydali qidalara istək yaranmır.