“Newsweek”in Amerika nəşri yazır ki, qastroenteroloq Mişel Perlman hansı qidaların şişkinlik və mədə yanmasına səbəb olduğunu söyləyib.
Aztibb.az ecopravda.ru-ya istinadən xəbər verir ki, həkim soğan, quru meyvələr, qulançar və alma kimi qısa zəncirli karbohidratlı tərəvəzlərin şişkinliyə səbəb ola biləcəyinə diqqət çəkib. Onun sözlərinə görə, bu məhsullar nazik bağırsaqda zəif emal olunur və qaz əmələ gəlməsinin artmasına səbəb ola bilər.
Bununla belə, qastroenteroloq əlavə edib ki, tərkibində sulfit olan məhsulların da oxşar təsiri var. Həkim qeyd edib ki, bu təbii kimyəvi maddələr tez-tez işlənmiş qidalara əlavə olunur, lakin onlar təbii şəkildə də baş verə bilər. Belə məhsullar arasında qastroenteroloq qırmızı və ağ şərabın, almanın, pomidorun və üzüm şirəsinin, pivənin və sidrinin adını çəkib. Digər yüksək sulfat siyahılarına çörək, gavalı, kişmiş, fıstıq və buğda makaron daxildir.