Tumlu, ya tumsuz? Mütəxəssislər qarpızı necə yeməyi məsləhət görür?
12.07.2023 16:59

Sağlamlığa zərər verməmək üçün qarpızı necə yemək olar?

Aztibb.az “PrimaMedia”ya istinadən xəbər verir ki, bu sual yayda qarpız pərəstişkarını narahat edir: “Bu giləmeyvəni toxumu ilə yemək olarmı?”

Bu məhsulu tumları ilə birlikdə çox yeyirsinizsə, şişkinlik və qaz ola bilər. Hətta çox miqdarda yesəniz, bədənə zərər verə bilər.

Amma onu da bilmək lazımdır ki, qarpız tumlarında çoxlu faydalı şeylər var.

Məsələn, toxumlar maqnezium və fol turşusu ilə zəngindir, həmçinin qanda pis xolesterolu azaldan və infarkt və insultun qarşısını alan yağ turşuları növlərini ehtiva edir.

Nərgiz Qəhramanova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
 Quba Regional Perinatal Mərkəzinin komandası 28-ci həftəsində doğulan körpənin həyatını xilas edib   
Hidrogen xərçəng də daxil olmaqla geniş spektrli xəstəlikləri müalicə edə bilər
Saray Ailə Sağlamlıq Mərkəzinin terapevti Sevinc Zeynalova vəfat edib
Ağcabədi Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının kardioloqu - İlqar Quliyev
Hepatoloq Tofiq Əkbərov Türkiyədə XV Beynəlxalq Hepatoloji Konqresdə iştirak edib  
Endokrinoloq mühüm elementi olan “xərçəng əleyhinə” menyu təqdim edib
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
Həyat yoldaşına böyrəyini bağışladı
Rəşad Mahmudov Lənkəranda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 101 illiyinə həsr olunmuş elmi seminarda çıxış edib
 Tibb Müəssisələrinin Akkreditasiyası və Keyfiyyətə Nəzarət Mərkəzi yaradılır - Fərman
Sumqayıtda tədbir: “Azərbaycan səhiyyəsinin inkişafı Heydər Əliyevin adı ilə bağlıdır” 
 Doğuş prosesini təcili tibbi yardım avtomobilində idarə edən tibb işçiləri təltif olunublar   
Estetik cərrahiyyə və kosmetoloji sahədə qanun pozuntularına yol verən 9 klinika rəhbərliyi məsuliyyətə cəlb olunub
Ordubad Rayon Uşaq Xəstəxanasında məktəb şagirdləri üçün tibbi aksiya təşkil olunub