Tərkibində doymuş yağlar olan kolbasaların okroşkaya əlavə edilməsi bağırsaq xərçənginin səbəblərindən biri ola bilər.
Aztibb.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Natalya Kruqlova “Sputnik” radiosuna müsahibəsində deyib.
Onun sözlərinə görə, okroşka yay şorbası üçün yaxşı seçimdir. Şorbaya zülallar, kompleks karbohidratlar, liflər, həmçinin müxtəlif vitaminlər və minerallar daxildir. Bununla belə, bu yeməyin resepti tez-tez kolbasa və mayonez kimi zərərli məhsulların istifadəsini nəzərdə tutur.
"Okroşkaya kolbasa əlavə etsəniz, bu, qabda doymuş yağın miqdarını artıracaq. Pəhrizdə doymuş yağın çox olması ürək-damar xəstəliklərinin inkişafı üçün risk faktorudur", - həkim bildirib.
Bunun qarşısını almaq üçün okroşkadakı kolbasaları təbii ətlə, məsələn, qaynadılmış mal əti və ya quş əti ilə əvəz etməyi məsləhət görüb.
Kimsə okroşkaya mayonez əlavə etməyi xoşlayır. Kruqlovanın sözlərinə görə, bu, həm də qabda doymuş yağın miqdarını və eyni zamanda onun kalorili məzmununu artırır. Yağsız ağ qatıq və ya az yağlı xama seçmək daha yaxşıdır.