Qurban ətinin düzgün saxlanma üsulları
27.06.2023 16:18

Qurban əti soyuducunun dərin dondurucu bölməsində parça və qiymə, yaxud bişmiş şəklində saxlanılır.

Aztibb.az mütəxəssislərin tövsiyəsinə əsaslanaraq xəbər verir ki, ət parçalara kəsilərək soyuducu torbaya və ya kiçik qablara qoyulmalıdır. Qabın ağzı qapaqla bağlanılmalıdır.

Eyni zamanda əti bişirdikdən sonra soyumasını gözləməklə dərin dondurucuda saxlanılmalıdır. Həm bişmiş ətin yalnız doğranmış formada saxlanmasını tövsiyə edilir.

Ətin soyuqda saxlanması onun tərkibində olan bakteriyaların inkişafını da ləngidir. Ətdə ola biləcək təhlükəli qida infeksiyalarına yoluxduqda qida zəhərlənməsi inkişaf edə bilər.

Əslində mal və ya quş əti 3-4 gündən artıq soyuducuda saxlanılmamalıdır.

Səadət Abdullayeva
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Diyetoloq arıqlamaq üçün daha tez-tez gülməyi və əsnəməyi məsləhət görüb
Suyun düzgün içilməsi ilə bağlı keçmişin məsləhətləri
Sümük bulyonu arıqlamağa kömək edir
Aynurə Əliyeva - Suraxanı Tibb Mərkəzinin psixoloqu
“Böyrək xəstəliklərinin diferensial diaqnostikası” adlı kitab işıq üzü görüb
Şəkərli diabet xəstəliyinin əlamətləri nələrdir?  
Səhiyyə Nazirliyi akademik Zərifə Əliyevanın 101 illiyi münasibətilə fleşmob təşkil edib
Səhiyyə naziri elektron reseptlə bağlı əhaliyə çağırış edib  
Həyata keçirdiyi hər bir proseduru dəqiqliyi ilə yoxlayan həkim - Məlahət Əzizova
YAP Xətai rayon təşkilatının Diaqnoz Tibb Mərkəzində yeni ərazi partiya təşkilatı yaradılıb
Salyanda göz müayinəsi aksiyası təşkil olunub
Psixoloq: Autizm sahəsində peşəkar mütəxəssislərin tədris prosesinə cəlb edilməsi mütləqdir - MÜSAHİBƏ
Quba RMX-da ağacəkmə aksiyası: 200-ə yaxın müxtəlif növ dekorativ ağaclar əkilib
Fizioterapevt və reablitoloqların ilk konfransı təşkil olunub
Mərkəzi Gömrük Hospitalının yüksəkixtisaslı təcili yardım həkimi - Füzuli Abışov