Elmi jurnal qeyri-sağlam qidalanmanın hər il 11 milyon insanın vaxtından əvvəl ölümü ilə nəticələndiyini bildirən bir araşdırma dərc edib.
Aztibb.az potokmedia.ru-ya istinadən yazır ki, tədqiqata görə, dənli məhsullar və ya meyvələrdən məhrum, yüksək duzlu qidalar olan pəhriz təhlükəli sayılır.
Qeyd olunan nəticələrlə razılaşan diyetoloq Yelena Solomatina lifin çox olması və keyfiyyətsiz ət və süd məhsullarından istifadənin də ömrün uzunluğuna təsir etdiyini bildirib.
Bundan əlavə, mono-pəhriz səbəbindən, insan uzun müddət eyni qidaları qəbul etdikdə, vaxtından əvvəl ölüm riski artır. Sonda ekspert bildirib ki, duzlu qidaların həddindən artıq istehlakı orqanizmdə mayeni saxlayır və təzyiqin artmasına səbəb olur.
Bu problem öz növbəsində infarkt və ya insultla nəticələnir. Ancaq bədənimizin əsas düşməni şəkərdir. Diabet, yüksək təzyiq və yüksək xolesterolun olmasını təhrik edir.