Terapevt Kamilə İsayeva hansı qidaların orqanizmə pis təsir etməsindən, qocalığı yaxınlaşdırmasından danışıb.
Aztibb.az mednovelty.ru-ya istinadən xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bəzi məhsullar qırışlara, dəri qurumasına və solğunluğa səbəb ola bilər. Belə zərərli məhsullar tərkibində şəkər, konservantlar, boyalar və qatılaşdırıcılar olan məhsullardır. Bu maddələr qocalmanı sürətləndirir.
Şəkər sağlamlıq üçün də zərərlidir. Şirniyyatların həddindən artıq istehlakı orqanizmdə zülalların qlikasiyasına səbəb olur ki, bu da toksinlərin əmələ gəlməsinə gətirir, dərinin kollagenini məhv edir və daha az elastik edir.
Kolbasa və digər bu kimi qidalar ürək-damar xəstəlikləri, şəkərli diabet, kolorektal xərçəng riskini artırdığı və xolesterinin artmasına səbəb olduğu üçün pəhrizdən xaric edilməlidir.
O, əlavə edib ki, daha az qızardılmış yemək yeməlisiniz, çünki qızartma qidaların 90%-ni məhv edə bilər.