Kombuça təbii gənclik və enerji mənbəyi hesab edilir. Bu çay içkisinin səthində koloniyalar əmələ gətirən göbələk və bakteriyaların simbiozudur. Bu içki həm də dadlı və ətirlidir.
Aztibb.az pravda.ru-ya istinadən xəbər verir ki, içkinin faydalı xüsusiyyətləri haqqında diyetoloq Yuliya Nartımova məlumat verib.
Kombuça güclü antioksidantdır. O, yaşlanmanın, hüceyrə və orqanların zədələnməsinin əsas səbəbi olan sərbəst radikallarla mübarizə aparan polifenollarla zəngindir. Bundan əlavə, kombucha daha yaxşı həzmi təşviq edir və sağlam bağırsaq mikrobiotasını qorumağa kömək edir. Bu, qida maddələrinin düzgün mənimsənilməsi və immunitet sisteminin yaxşılaşdırılması üçün xüsusilə vacibdir. Kombuçanın eyni dərəcədə vacib bir xüsusiyyəti, iltihab prosesləri ilə mübarizədə kömək etmək qabiliyyətidir.
İçki orqanizmdə iltihabın ümumi səviyyəsini azaldır və müxtəlif xəstəliklərin qarşısını alan immun funksiyasını yaxşılaşdırır.
Kombuça həm də sağlam çəki saxlamağa kömək edir. Fermentlər və üzvi turşular sayəsində qidanın daha səmərəli parçalanmasına kömək edir, yağların yandırılmasına və enerjiyə təsir edən maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edir.
Qastrit, qastroduodenit, mədə və onikibarmaq bağırsağın peptik xorası zamanı kombuçadan istifadə tövsiyə edilmir.