Sarımsaq qan dövranını, immunitet sistemini və ümumi sağlamlığı yaxşılaşdıra bilər.
Aztibb.az xəbər verir ki "Podmoskovıe seqodniya” internet jurnalında bu məhsulun faydaları haqqında ətraflı yazlıb.
Alisin yeməkdə geniş istifadə olunan sarımsağın tərkib hissəsidir. Antibakterial və qan durulaşdırıcı xüsusiyyətlərə malikdir.
Sarımsaq həmçinin minerallar, vitaminlər, fermentlər və qida maddələri, o cümlədən mis, kalium və fosforla zəngindir. Bu qidalar immunitet sistemini gücləndirməyə və xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edə bilər.
Onlar hətta qan dövranını yaxşılaşdıra bilərlər. Müalicə üçün sarımsaqdan istifadə etməzdən əvvəl mütəxəssis həkimə müraciət etməyi məsləhət görür.
Bu məhsul bəzən reçeteli dərmanların effektivliyini artıra və ya azalda bilər. Qanın zəif laxtalanması və duru olması vəziyyətlərində tövsiyə edilmir.