Bioloq yeməkdən əvvəl meyvələri suda yaxalamağı məsləhət görüb
31.05.2023 16:39

Bioloq və aqronom Mixail Vorobyov bildirib ki, meyvə və tərəvəzləri yeməzdən əvvəl 10-15 dəqiqə axan suyun altında yaxalamaq daha yaxşıdır.

Aztibb.az russian.rt.com-a istinadən xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, indiki meyvə və tərəvəzlər, prinsipcə, zərər verə bilməz. Onlar karbon qazı ilə inert bir mühitdə saxlanıla bilir və bu, onlara mümkün qədər uzun müddət təzə qalmağa imkan verir ", – bioloq qeyd edib.

O, əlavə edib ki, tərəvəz və meyvələr uşaqlar üçün nəzərdə tutulubsa, o zaman suya soda kimi aktiv maddə əlavə etmək olar.

Bəzi istehsalçılar qidaları daha uzun müddət təzə saxlamaq üçün giləmeyvə və meyvələrə antibiotiklər əlavə edirlər. Lakin bu cür məhsullar sağlamlığa zərər verə bilər.

Səadət Abdullayeva
Müəllifin digər yazıları