Qastrit mədənin selikli qişasının iltihabıdır, ona görə də narahatlıqla qarşılaşmamaq üçün düzgün pəhriz seçmək vacibdir.
Aztibb.az xəbər veri ki, xəstəliyin kəskinləşməsi zamanı hansı məhsulları istisna etməyin daha yaxşı olması barədə terapevt Nadejda Çernışova “Veçernıy Moskva”ya danışıb.
Onun sözlərinə görə, iltihablı selikli qişa müxtəlif stimullara çox həssasdır. Kəskinləşmə ehtimalını istisna etmək üçün pəhrizdən çıxarmaq lazımdır:
- qovurma;
- yağlı;
- duzlu;
- sirkə ilə marinatlanmış;
- bibərli;
- ədviyyatlar.
Bundan əlavə, yeməyin düzgün temperaturu və tutarlılığına riayət etmək vacibdir.
Qastrit zamanı çox soyuq və ya çox isti yemək yemək tövsiyə edilmir. İstilik 37-38 dərəcə olsa kifayət edir.
Eyni zamanda, yemək əzilmiş vəziyyətdə istehlak edilməlidir. Əgər tərəvəzli ət kotlet şəklindədirsə, o zaman kartof püresi daha yaxşıdır ki, böyük yemək parçaları selikli qişaları qıcıqlandırmasın.