“The Sun”: Qəhvə və “fast food” istehlakı qədərinə görə ciddi narahatlığa səbəb olur
24.05.2023 09:05

“The Sun” nəşrində qəhvə və “fast food” qəbulu zamanı narahatlıq səviyyəsinin artması barədə diyetoloqlar Medlin Laroş və Meqan Gilbert tərəfindən məqalə dərc olunub.

Aztibb.az xəbər verir ki, məqalədə bildirildiyi kimi qəhvə və digər kofeinli içkilər həddindən artıq narahatlığa səbəb olur. Bu vəziyyət kofeinin enerjini artırmaqla yanaşı, narahatlıq hisslərinin, ürək döyüntüsünün və tərləmənin də artmasına səbəb ola bilən güclü bir stimullaşdırıcı olması ilə əlaqədardır.

Bədənə mənfi təsir göstərməmək üçün diyetoloqlar oxşar reaksiyaya səbəb olan digər məhsullara diqqət yetirməyi məsləhət görürlər.

ÇOX OXUNANLAR
Kardioloq Fikrət Sadıqzadə ürək çatışmazlığından vəfat edib  
Həddindən artıq su qəbulu beyin şişməsinə səbəb ola bilər
TƏBİB Cavanşir Məmmədovun ölümü ilə bağlı məlumat yayıb 
Həyata keçirdiyi hər bir proseduru dəqiqliyi ilə yoxlayan həkim - Nuranə Abbasova
Nahidə Mahmudova Dövlət Gömrük Komitəsi Tibbi Xidmət İdarəsinin Mərkəzi Hospitalının rəis müavini təyin olunub
 Tibb müəssisələri arasında şəhid ailələrinin üzvlərinin işlə təmin olunması sayına görə Sumqayıt Tibb Mərkəzi ilk yerdədir   
Tərtər Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının terapevti - Ülviyyə Əkbərova
Seminarda müasir ginekologiyada lazer texnologiyalarının rolundan bəhs olunub
11 aylıq körpə Mərkəzi Klinikada əməliyyat olunub
2 nömrəli Bakı Baza Tibb Kolleci Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin hesabat-seçki konfransı keçirilib
Aynurə Əliyeva - Suraxanı Tibb Mərkəzinin psixoloqu
TƏBİB Bakı Baş Səhiyyə Mərkəzinin tabeliyində olan tibb müəssisələri üzrə vakant yerlər elan edir
 Yevlax Rayon Səhiyyə İşçiləri Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin hesabat-seçki konfransı keçirilib   
Bakı Baş Səhiyyə Mərkəzinin tabeliyindəki tibb müəssisələrinə işçilər axtarılır
 Səhiyyə naziri I Türk Dövlətləri Kardioloji Qurultayının açılısında çıxış edib