Çəki korreksiyası və yemək davranışı üzrə məsləhətçi Anna Makarova kəsmiyin bir çox faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, bəzi hallarda istifadə üçün arzuolunmaz ola biləcəyini söyləyib. Bu barədə
Aztibb.az xəbər verir ki, bu barədə “Kuban News” nəşrinin saytında məlumat verilib.
Mütəxəssisin fikrincə, laktoza həssaslığı və süd zülallarına qarşı allergiyası olan insanlar kəsmikdən imtina etməlidirlər. Kəsmik, eləcə də ümumiyyətlə zülal qəbulunu məhdudlaşdırmaq böyrək xəstəlikləri üçün lazımdır.
Kəsmikdən istifadə edərkən Anna Makarova bəzi növlərdə yüksək duz tərkibinə, həmçinin yağ tərkibinə diqqət yetirməyi tövsiyə edib - ən yaxşı seçim 2-5% -dir.
“Bir porsiya kəsmik 100-150 qramdan çox olmamalıdır. Heç bir əks göstərişiniz yoxdursa, gündə bir dəfə hər gün kəsmik yeyə bilərsiniz”, –deyə ekspert bildirib.