Kəsmik heç də hamı üçün faydalı deyil – Mütəxəssis səbəbini açıqladı
22.05.2023 09:45

Çəki korreksiyası və yemək davranışı üzrə məsləhətçi Anna Makarova kəsmiyin bir çox faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, bəzi hallarda istifadə üçün arzuolunmaz ola biləcəyini söyləyib. Bu barədə

Aztibb.az xəbər verir ki, bu barədə “Kuban News” nəşrinin saytında məlumat verilib.

Mütəxəssisin fikrincə, laktoza həssaslığı və süd zülallarına qarşı allergiyası olan insanlar kəsmikdən imtina etməlidirlər. Kəsmik, eləcə də ümumiyyətlə zülal qəbulunu məhdudlaşdırmaq böyrək xəstəlikləri üçün lazımdır.

Kəsmikdən istifadə edərkən Anna Makarova bəzi növlərdə yüksək duz tərkibinə, həmçinin yağ tərkibinə diqqət yetirməyi tövsiyə edib - ən yaxşı seçim 2-5% -dir.

“Bir porsiya kəsmik 100-150 qramdan çox olmamalıdır. Heç bir əks göstərişiniz yoxdursa, gündə bir dəfə hər gün kəsmik yeyə bilərsiniz”, –deyə ekspert bildirib.

Nərgiz Qəhramanova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
 Gənc həkim Samux Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb   
 Xalq yazıçısı Çingiz Abdullayev Mərkəzi Gömrük Hospitaldan evə buraxılıb
Tibb üzrə fəlsəfə doktoru Yazgül Abdıyevanı 50 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!
Autizmdən əziyyət çəkən uşaqlar üçün təmənnasız müayinə və müalicə prosedurları həyata keçirilir - AKSİYA
İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinə işçi axtarılır
Kardioloq Fikrət Sadıqzadə ürək çatışmazlığından vəfat edib  
Gözlərə nur bəxş edən fədakar həkim
 TƏBİB Daxili nəzarət və monitorinq departamentinin Monitorinq şöbəsinə işçi axtarır   
Dünya liderlərini bir araya gətirən
 Ümumdünya Hemofiliya Günü ilə əlaqədar Dövlət Tibbi-Sosial Ekspertiza və Reabilitasiya Agentliyində qanvermə aksiyası keçirilib   
Həddindən artıq su qəbulu beyin şişməsinə səbəb ola bilər
Anestezioloq-reanimatoloq Sevda Hüseynova- “Həkimlərimizi tanıyaq!” rubrikası
Quba rayonunun Hacı-Hüseyinli kənd sakinləri tibbi müayinədən keçiblər
Təcili tibbi yardım briqadasının vaxtında yardımı nəticəsində xəstə boğulma vəziyyətindən çıxarılıb