Qəhvə qida maddələrinin qəbulunu çətinləşdirir – Endokrinoloqun izahında
20.05.2023 16:45

Qəhvə, digər içkilər kimi gündə 1-2 stəkan istehlak edildikdə sağlamdır.

Aztibb.az sm.news-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı endokrinoloq Zuxra Pavlova bildirib, qəhvənin mənfi cəhətlərinin də olduğunu deyib.

Birincisi, stresli həyat səbəbiylə psixoloji asılılığa səbəb olur. İkincisi, şəkər, şərbət və ya süd kimi əlavələr kaloriləri artırır və insulin müqaviməti və diabet riskini artırır.

Üçüncüsü, qəhvə, xüsusilə yeməkdən sonra, qida maddələrinin qəbulunu çətinləşdirir və kalsium çatışmazlığı, osteoporoz və hormonal pozğunluqlara səbəb ola bilər.

Buna görə də qəhvəni məhdud miqdarda istehlak etmək və pəhrizə nəzarət etmək vacibdir.

Səadət Abdullayeva
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Mərkəzi Klinikada 1 günlük, çəkisi 2800 qr olan körpə üzərində ağır əməliyyat icra edilib
Sağlamlıq haqqında tibbi arayışı elektron formada necə əldə etmək olar?
 Almaniyadan dəvət olunmuş ortoped-travmatoloq Diaqnoz Tibb Mərkəzində pasiyentləri ödənişsiz qəbul edir   
Səhiyyə naziri elektron reseptlə bağlı əhaliyə çağırış edib  
“Böyrək xəstəliklərinin diferensial diaqnostikası” adlı kitab işıq üzü görüb
YAP Xətai rayon təşkilatının Diaqnoz Tibb Mərkəzində yeni ərazi partiya təşkilatı yaradılıb
Quba RMX-da ağacəkmə aksiyası: 200-ə yaxın müxtəlif növ dekorativ ağaclar əkilib
 Qobustan Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında göz əməliyyatlarının icrasına başlanılıb   
TƏBİB Strateji inkişaf departamentinə böyük məsləhətçi vəzifəsi üzrə vakansiya elan edir
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
Şəki Rayon Mərkəzi Xəstəxanası vakansiyalar elan edir
Mərkəzi Gömrük Hospitalının yüksəkixtisaslı təcili yardım həkimi - Füzuli Abışov
Suraxanı Tibb Mərkəzinin terapevti Növrəstə Musayeva - Həkimlərimizi tanıyaq!
AQTİ işə qəbul elan edir