Endokrinoloq Zuxra Pavlova bütün növ sousların nəinki pəhrizdə azaldılmalı, həm də tamamilə xaric edilməli olan qidalar arasında olduğunu bildirib. Onlarla bişirmək və qızartmaq xüsusilə təhlükəlidir.
Aztibb.az potokmedia.ru-ya istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, sousların və marqarinin sayını azaltmaq yox, onlardan tamamilə imtina etmək lazımdır. O, vurğulayıb ki, mayonez məhsullarla qlikasiya reaksiyasına həvəslə girən məhsuldur ki, bu da “ən dadlı kimyəvi reaksiya” adlanır.
Bu piylənmə, metabolik sindrom, ürək-damar xəstəlikləri, diabet və onkologiya kimi nəhəng xəstəliklərin inkişafı ilə əlaqələndirilir.
Təbii ki, bu sousu qızartmaq və bişirmək tamamilə zərərlidir. Yəni mayonezdə marinadlanmış, sonra sobada qızılı rəng alana qədər bişirilən toyuq olduqca təhlükəlidir.
Bununla əlaqədar olaraq, çoxları maraqlanır - salatları nə ilə dadlandırmaq lazımdır. Bunun üçün limon suyundan istifadə etmək optimaldır - bu, yalnız dad vermir, həm də qlikasiyanın son məhsullarını azaldır.