Diyetoloq Marqarita Koroleva tunanın ən zərərli balıq olduğunu bildirib.
Aztibb.az dzen.ru-ya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, bu, balıqların orqanizminə ömrü boyu ağır metallar, o cümlədən civə, duzlar yığması ilə əlaqədardır. Tez-tez istifadə edildikdə, ton balığı bədənin zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
həkimin sözlərinə görə, intoksikasiya sürətli yorğunluq, konsentrasiyanın və performansın azalması və immun zəifləmə ilə təhdid edir.
“Qaraciyərin əsas detoksifikasiya orqanı kimi funksiyası pozulur. Fermentlərin yığılmış metabolitləri çıxarmaq qabiliyyəti pozulur, oksidləşdirici stress (oksidləşmə nəticəsində hüceyrə zədələnməsi prosesi) əmələ gəlir, buna qarşı bədəndə hər hansı digər patoloji proseslər baş verə bilər ", – deyə diyetoloq xəbərdarlıq edib.