Terapevt Timofey Lavrişev insanların ən çox zəhərlədiyi məhsulların adını çəkib.
Aztibb.az medzdrav.info-ya istinadən xəbər verir ki, sağlamlıq üçün təhlükəli ilk məhsul kimi mütəxəssis göyərtinin olduğunu deyib. Daha doğrusu, göyərtinin özü deyil, onun tərkibindəki bakteriyalar təhlükəlidir. Onların baş verməsinin qarşısını almaq üçün plantasiyaları kanallardan və çaylardan deyil, mərkəzləşdirilmiş su təchizatı sistemlərindən suvarmaq lazımdır.
Mütəxəssis ikinci məhsul kimi təzə südün adını çəkib. İnfeksiyalar onun vasitəsilə xam formada da keçə bilər. Ən təhlükəsiz məhsul pasterizə edilmiş süddür.
Göbələklər təhlükəli qidalar siyahısında üçüncüdür. Hər il onlarla insan zəhərlənmə ilə xəstəxanalara düşür. Həkim göbələyi tanımadan yığmamağı məsləhət görməyib.