Turpun mədə-bağırsaq xəstəliklərinin şiddətlənməsi üçün tövsiyə edilməməsinin səbəbi tərkibində uçucu yağların (sulfoksidlərin) çox olmasıdır. Bu yağlar mədə şirəsinin və xlorid turşusunun hipersekresiyasına səbəb ola bilər ki, bu da mədə xorasını pisləşdirə bilər. Odur ki, mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar qida rasionuna fikir verməlidirlər.
Aztibb.az solenka.info-ya istinadən xəbər verir ki, ancaq sağlam insanlar üçün turp faydalı məhsuldur və tərkibində immunitet sistemini gücləndirməyə, həzmi yaxşılaşdırmağa və qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən çoxlu vitaminlər, minerallar və antioksidantlar var. Bundan əlavə, turp bədəndən toksinləri çıxarmağa və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Əgər mədə-bağırsaq traktında problem yoxdursa, o zaman pəhrizinizə turp daxil edə bilərsiniz. Onu salatlara, qəlyanaltılara əlavə etmək və ya ayrı yemək kimi istehlak etmək olar. Bununla belə, onu çox miqdarda istifadə etməməlisiniz, çünki bu, arzuolunmaz nəticələrə səbəb ola bilər.
Ümumiyyətlə, turp sağlamlığınızı və rəqəminizi yaxşılaşdırmağa kömək edə biləcək sağlam bir qidadır. Ancaq mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar onu qida rasionundan çıxarmalıdırlar. Əgər mədə-bağırsaq traktınızla bağlı probleminiz yoxdursa, o zaman məqbul miqdarda turp istehlak edə və onun bütün faydalı xüsusiyyətlərini ondan əldə edə bilərsiniz.