Qidalanma, Biotexnologiya və Qida Təhlükəsizliyi üzrə Federal Tədqiqat Mərkəzinin diyetoloqu Nataliya Denisova qəhvədəmləyəndə dəmlənmiş qəhvənin daha faydalı olduğunu bildirib.
Aztibb.az xəbər verir ki, mütəxəssis bunu “Radio 1”ə müsahibəsində söyləyib. Qeyd edib ki, təbii qəhvədə maksimum miqdarda faydalı bioloji maddələr var, həll olunan qəhvədə isə sublimatlar var, antioksidantlar isə demək olar ki, yoxdur.
Mütəxəssis gündə dörd fincandan çox qəhvə içməməyi məsləhət görüb. Bəzi hallarda kofein istənilən miqdarda, xüsusən də böyük miqdarda insan üçün təhlükəli ola bilər.
Diyetoloq əlavə edib ki, əgər qəhvə içmək əks göstərişdirsə, o zaman kasnı (kasnı otunun kökündən hazırlanan içki) içə bilərsiniz: bu, ürək fəaliyyətinə təsir etmir və təzyiqin artmasına səbəb olmur, Bundan əlavə, hindiba polisaxarid inulini ehtiva edir, buna görə diabet xəstələri üçün göstərilir.