Şirniyyatdan imtina etmək çox çətindir, arıqlamaq istəyənlərin əsas problemi budur. Amma bəzi məhsullarla istəkləri azaltmaq olar.
Aztibb.az solenka.info-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Mariya Kaloşina müsahibəsində bildirib. O izah edib ki, şirniyyata olan həvəs qlükoza səviyyəsinin azalması ilə əlaqədar yaranır. Bədən onu sürətlə artırmağa çalışır. Buna görə şirniyyatların kəskin rədd edilməsi ilə zəiflik və ya ürəkbulanma baş verə bilər.
Problemi müəyyən məhsulların istifadəsi ilə aradan qaldırmaq olar. Həkim bu mənda çörəklə salonu tövsiyə edib. Bu məhsul beyin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir.
Həkim siyənək balığının da uzun müddət toxlu hissi yaratdığını deyib. Bundan əlavə, kərəviz, kələm, ispanaq, reyhan, xiyar da faydalıdır. Məsələn, brokoli lifli tərəvəz olduğundan enerjini saxlayır. Xrom isə şəkərin səviyyəsini sabitləşdirir.
Göbələk, qulançar, təbii üzüm suyu və dənli bitkilər də enerjiyə qənaət etməyə kömək edir.