Ən faydalı kabab növü hansıdır?
19.04.2023 09:10

Həkimlər toyuq ətinin orqanizm üçün ən asan həzm olunan qida olduğunu bildirirlər. Müqayisədə toyuq kababının digər ət kabablarından daha faydalı olduğu deyilir.

Aztibb.az gazeta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Olqa Listopadova toyuq şorabası üçün yalnız soğan, ədviyyat və mineral sudan istifadə etməyi, sirkə, souslar, tərkibində konservantlar və şəkər olan marinadlardan imtina etməyi məsləhət görüb.

Qastroenteroloq qeyd edib ki, kabab ketçup və mayonezlə birgə yeyilməməlidir, çünki daha yağlı olur və çətin həzm olunur. Yağlı ətin bol istehlakı qaraciyər, öd kisəsi, mədəaltı vəzi xəstəliklərini kəskinləşdirə bilər.

Həmçinin tərəvəz kababının tərkibində vitaminlər, minerallar, antioksidantlar və lif olduğundan sağlamlıq üçün ən faydalı hesab edilib.

ÇOX OXUNANLAR
 Quba Regional Perinatal Mərkəzinin komandası 28-ci həftəsində doğulan körpənin həyatını xilas edib   
Hidrogen xərçəng də daxil olmaqla geniş spektrli xəstəlikləri müalicə edə bilər
Saray Ailə Sağlamlıq Mərkəzinin terapevti Sevinc Zeynalova vəfat edib
Ağcabədi Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının kardioloqu - İlqar Quliyev
Endokrinoloq mühüm elementi olan “xərçəng əleyhinə” menyu təqdim edib
Hepatoloq Tofiq Əkbərov Türkiyədə XV Beynəlxalq Hepatoloji Konqresdə iştirak edib  
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
Həyat yoldaşına böyrəyini bağışladı
Rəşad Mahmudov Lənkəranda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 101 illiyinə həsr olunmuş elmi seminarda çıxış edib
 Tibb Müəssisələrinin Akkreditasiyası və Keyfiyyətə Nəzarət Mərkəzi yaradılır - Fərman
 Doğuş prosesini təcili tibbi yardım avtomobilində idarə edən tibb işçiləri təltif olunublar   
Sumqayıtda tədbir: “Azərbaycan səhiyyəsinin inkişafı Heydər Əliyevin adı ilə bağlıdır” 
Estetik cərrahiyyə və kosmetoloji sahədə qanun pozuntularına yol verən 9 klinika rəhbərliyi məsuliyyətə cəlb olunub
Ordubad Rayon Uşaq Xəstəxanasında məktəb şagirdləri üçün tibbi aksiya təşkil olunub