Onkoloq xərçəngə qarşı yağlı qidalardan bəhs edib
18.04.2023 12:18

Antioksidantlar bədən üçün təhlükəli reaksiyalara müqavimət göstərir. Biz onları qida vasitəsilə ala bilirik.

Aztibb.az xəbər verir ki, onkoloq, cərrah İvan Karasev bu mənada faydalı məhsullardan bəhs edib.

Onkoloqun telegram kanalında yazdığı kimi, ubiquinone (koenzim Q10) - dərimizin hamı tərəfindən qəbul edilmiş olan"gənclik kodu" siyənək balığı yeməklə qazanılır. Məhsul həm də Omeqa-3 yağ turşularının əlverişli mənbəyidir. Fıstıqda, küncütdə, püstədə də var.

"Koenzim Q molekulları 2 membranlı hüceyrə orqanellərində sabit enerji axını yaradır və onları oksidləşdiricilərin zəhərli təsirindən qoruyur", - həkim bildirib.

Həmçinin "ən güclü antioksidant, hüceyrə membranlarının sadiq müdafiəçisi" - tokoferola (vitamin E) diqqət yetirməyə dəyər. Rafinə edilməmiş bitki yağında olur.

ÇOX OXUNANLAR
 Quba Regional Perinatal Mərkəzinin komandası 28-ci həftəsində doğulan körpənin həyatını xilas edib   
Hidrogen xərçəng də daxil olmaqla geniş spektrli xəstəlikləri müalicə edə bilər
Saray Ailə Sağlamlıq Mərkəzinin terapevti Sevinc Zeynalova vəfat edib
Ağcabədi Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının kardioloqu - İlqar Quliyev
Endokrinoloq mühüm elementi olan “xərçəng əleyhinə” menyu təqdim edib
Hepatoloq Tofiq Əkbərov Türkiyədə XV Beynəlxalq Hepatoloji Konqresdə iştirak edib  
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
Həyat yoldaşına böyrəyini bağışladı
Rəşad Mahmudov Lənkəranda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 101 illiyinə həsr olunmuş elmi seminarda çıxış edib
 Tibb Müəssisələrinin Akkreditasiyası və Keyfiyyətə Nəzarət Mərkəzi yaradılır - Fərman
 Doğuş prosesini təcili tibbi yardım avtomobilində idarə edən tibb işçiləri təltif olunublar   
Sumqayıtda tədbir: “Azərbaycan səhiyyəsinin inkişafı Heydər Əliyevin adı ilə bağlıdır” 
Estetik cərrahiyyə və kosmetoloji sahədə qanun pozuntularına yol verən 9 klinika rəhbərliyi məsuliyyətə cəlb olunub
Ordubad Rayon Uşaq Xəstəxanasında məktəb şagirdləri üçün tibbi aksiya təşkil olunub