Antioksidantlar bədən üçün təhlükəli reaksiyalara müqavimət göstərir. Biz onları qida vasitəsilə ala bilirik.
Aztibb.az xəbər verir ki, onkoloq, cərrah İvan Karasev bu mənada faydalı məhsullardan bəhs edib.
Onkoloqun telegram kanalında yazdığı kimi, ubiquinone (koenzim Q10) - dərimizin hamı tərəfindən qəbul edilmiş olan"gənclik kodu" siyənək balığı yeməklə qazanılır. Məhsul həm də Omeqa-3 yağ turşularının əlverişli mənbəyidir. Fıstıqda, küncütdə, püstədə də var.
"Koenzim Q molekulları 2 membranlı hüceyrə orqanellərində sabit enerji axını yaradır və onları oksidləşdiricilərin zəhərli təsirindən qoruyur", - həkim bildirib.
Həmçinin "ən güclü antioksidant, hüceyrə membranlarının sadiq müdafiəçisi" - tokoferola (vitamin E) diqqət yetirməyə dəyər. Rafinə edilməmiş bitki yağında olur.