Tədqiqatlar kefirin digər fermentləşdirilmiş süd məhsulları üzərində üç ən mühüm üstünlüyünü ortaya çıxarıb.
Aztibb.az glas.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu məhsul aşağı laktoza tərkibi ilə xarakterizə olunur və bu da onu hətta südə həssas olanlar üçün də istifadə etməyə imkan verir.
Mütəxəssislər kefiri çox sayda probiotikə görə bağırsaq florasını bərpa etmək üçün ən yaxşı məhsul adlandırıblar. İçkinin tərkibində orqanizm üçün çox faydalı olan 10-dan çox növ probiotik, o cümlədən laktobakteriyalar və bifidobakteriyalar var.
Kefirin başqa bir gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti K2 vitamininin olması səbəbindən sümüklərə təsiridir ki, bu da onların deformasiyasını azaldır, onları gücləndirir.
Məhsul həm də narahatlıq və stress səviyyəsini azaltmağa qadirdir. Alimlər müəyyən ediblər ki, kefir içən insanlarda narahatlıq səviyyəsi bu məhsuldan istifadə etməyənlərə nisbətən 50% azalır.