Həkim diyetoloq Yelena Tixomirova bildirib ki, bişmiş alma və şampinyonlar bağırsaq sağlamlığı üçün ən faydalı qidalardır.
Aztibb.az glas.ru-ya istinadən xəbər verir ki, həkimin fikrincə, yoğun bağırsaq üçün bütün məhsullardan ən vacib olan ikisini ayırd etmək olar.
Bişmiş almalarda yüksək miqdarda aktiv pektin var və bu, iltihablı bağırsaqları bərpa edən, həll olunan lifdir.
Həkim, həmçinin pektinin zərərli maddələri udmaq və çıxarmaq qabiliyyətinə malik olduğunu qeyd edib.
İkinci faydalı məhsul sorbing xüsusiyyətləri ilə tanınan göbələk lifi olan şampinyonlardır. Dietoloq qeyd edib ki, şampinyonlar arıqlamaq istəyənlər üçün ideal seçimdir, çünki onların tərkibində yağ və karbohidrat yoxdur, zülal azdır. Şampinyonların əsas komponenti göbələk lifidir.