Qastroenteroloq Anna Karşiyeva bildirib ki, qida rasionunuza fermentləşdirilmiş qidaların və çoxlu miqdarda lifin daxil edilməsi qocalma prosesini ləngitməyə kömək edir.
Aztibb.az osnmedia.ru-ya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, bağırsaq bakteriyalarının birliyi olan mikrobiota immunitet sisteminə, orqanizmin iltihabla mübarizə qabiliyyətinə və insanın əhval-ruhiyyəsinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir. O, izah edib ki, mikrobiotanın tərkibinin keyfiyyəti və müxtəlifliyi orqanizmin mənfi proseslərdən, o cümlədən yaşlanmadan qorunmasına təsir göstərir.
Qastroenteroloq qeyd edib ki, mikrobiotanın tərkibini yaxşılaşdırmaq üçün pəhrizinizə çoxlu miqdarda lif olan qidaları daxil etməlisiniz.
Bundan əlavə, fermentləşdirilmiş qidalar bu mənada son dərəcə faydalıdır. Bunlara duzlu kələm, kimçi və turşu daxildir.
Mütəxəssis həmçinin daha çox tərəvəz, meyvə, qoz-fındıq və toxum yeməyi tövsiyə edib.