Bəzi qidaların soyuducuda saxlanılması sağlamlıq üçün təhlükəli olan zəhərli maddələrin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
Aztibb.az sm.news-a istinadən xəbər verir ki, bunu Volqa Tədqiqat Tibb Universitetinin gigiyena kafedrasının dosenti Yekaterina Olyuşina deyib.
Ekspertin sözlərinə görə, çörək bu siyahıda birincidir, çünki soyuducunun içərisində artan rütubət kif və toksinlərin yaranmasına kömək edir.
Tropik meyvələri, eləcə də alma və armudları soyuducuda saxlamayın. Bu şəkildə saxlandıqda, bəzi bitkilərin yetişməsini sürətləndirən, digərlərini isə tez xarab edən etilen adlı qaz hormonu buraxırlar.
Kartof saxlayarkən onun tərkibindəki nişasta şəkərə çevrilməyə başlayır, məhsulun həm dadı, həm də tutarlılığı dəyişir.
Göyərti, soğan və sarımsağın soyuducuda saxlanması onların vitamin tərkibinin azalmasına, həmçinin çürüməsinə səbəb olur.
Zeytun yağını soyuducuya qoymayın. Tərkibi zəifləyir.
Həmçinin, ekspertin fikrincə, şokoladı soyuducuya qoymaq lazım deyil, çünki saxaroza aşağı temperaturun təsiri altında onun səthində kristallaşmağa başlayır və ağ örtük yaranır.