Qida zəhərlənmələrindən necə qorunaq?
26.03.2023 12:36

Qida zəhərlənmələri hər dövr üçün aktualdır. İlin bütün fəsillərində qida zəhərlənmələrinə rast gəlinir. Nələrə diqqət etmək lazımdır?

Aztibb.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Gülnar Ağayeva qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün bilməli olduğumuz nüansları sadalayıb:

İstifadə müddəti bitmiş, qoxusu və rəngi dəyişmiş, kiflənmiş qidaları qəbul etməyin;

Pasterizə olunmamış süd və süd məhsullarından istifadə məsləhət görülmür;

Qutusu zədələnmiş və ya qapağı boşalmış konservləri istifadə etməyin;

Meyvə-tərəvəzi axar, ilıq su ilə yaxşı yuyub istehlak etmək lazımdır;

Ət, toyuq, balıq məhsullarını və südü uyğun müddətdə və temperaturda bişirin;

ÇOX OXUNANLAR
 Gənc həkim Samux Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb   
 Xalq yazıçısı Çingiz Abdullayev Mərkəzi Gömrük Hospitaldan evə buraxılıb
Tibb üzrə fəlsəfə doktoru Yazgül Abdıyevanı 50 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!
Autizmdən əziyyət çəkən uşaqlar üçün təmənnasız müayinə və müalicə prosedurları həyata keçirilir - AKSİYA
 6 yaşlı pasiyent üzərində cərrahi əməliyyat uğurla icra edilib   
İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinə işçi axtarılır
 Naftalanda “Zirvələrə yüksələn zərif insan ömrü” adlı tədbir keçirilib   
Kardioloq Fikrət Sadıqzadə ürək çatışmazlığından vəfat edib  
Gözlərə nur bəxş edən fədakar həkim
 Sumqayıt Tibb Mərkəzini seçən həkimlərin sayı artır   
 TƏBİB Daxili nəzarət və monitorinq departamentinin Monitorinq şöbəsinə işçi axtarır   
Dünya liderlərini bir araya gətirən
 Ümumdünya Hemofiliya Günü ilə əlaqədar Dövlət Tibbi-Sosial Ekspertiza və Reabilitasiya Agentliyində qanvermə aksiyası keçirilib