Təzə cücərmiş taxıl xərçəngə qarşı - Ann Viqmor təcrübəsi
20.03.2023 15:16

Təəccüblü deyil ki, elm adamları bu məhsula diqqət çəkərək onu xərçənglə mübarizədə istifadə etmək qərarına gəliblər.

Aztibb.az vsesoki.ru-ya istinadən xəbər verir ki, XX əsrin 40-cı illərində amerikalı naturopatik həkim Ann Viqmor xərçəng xəstələrini müalicə etmək üçün təzə sıxılmış buğda otundan istifadə edib.

Ümidsiz xəstələr tədricən sağalmağa başlayıblar və həkim bu metodla müalicəsindən sonra təzə cücərmiş taxılın möcüzəvi xüsusiyyətləri haqqında çoxlu kitablar nəşr etdirib.

Mütəxəssislər bildirib ki, 30 ml buğda şirəsi 1,5 kq yaşıl tərəvəz qədər vitamin və qida ehtiva edir.

Təzə cücərmiş taxılın suyunu buğda dənələrini şirəçəkəndən keçirməklə əldə edə bilərsiniz.

Cücərmiş buğdanın tərkibinə aşağıdakılar daxildir:

Xlorofil;
E, C və A vitaminləri;
B vitaminləri;
Amin turşuları;
Minerallar: maqnezium, dəmir, sink, selenium;
Zülal.

Səadət Abdullayeva
Müəllifin digər yazıları