Həkim alma qabığını yeməyin niyə təhlükəli olduğunu izah etdi 
16.03.2023 09:00

Mövsümündə  almalar daha dadlı, daha sağlam və ucuz olur. Bununla belə, bəzi insanlar almanı ehtiyatla yeməlidirlər. 

 

Hər kəs almanı qabılı yeyə bilməz. Mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlar üçün onların istifadəsini məsləhət deyil.

 

Aztibb.az glas.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq, allerqoloq-immunoloq Marina Apletaeva məlumat verib.

 

O qeyd edib ki, alma qabıqları bağırsaq iltihabını şiddətləndirə bilər. Qastrit, mədə xorası və ya onikibarmaq bağırsaq xorası olan insanlar üçün alma qabıqsız daha yaxşıdır.

ÇOX OXUNANLAR
 Gənc həkim Samux Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb   
 Xalq yazıçısı Çingiz Abdullayev Mərkəzi Gömrük Hospitaldan evə buraxılıb
Pediatr Sevil Orucovanın məqaləsi:
Tibb üzrə fəlsəfə doktoru Yazgül Abdıyevanı 50 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!
 Qaranlığa qalib gələn təbib - Rəşad Mahmudov yazır...   
 6 yaşlı pasiyent üzərində cərrahi əməliyyat uğurla icra edilib   
Autizmdən əziyyət çəkən uşaqlar üçün təmənnasız müayinə və müalicə prosedurları həyata keçirilir - AKSİYA
İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinə işçi axtarılır
 Naftalanda “Zirvələrə yüksələn zərif insan ömrü” adlı tədbir keçirilib   
Maarifləndirici tədbir: “Məişət zorakılığına yox deyək!” 
Elmi-Tədqiqat Pediatriya İnstitutunda akademik Zərifə Əliyevaya həsr olunan konfrans keçirilib
Rəşad Nəsirli - Pasiyhentləri ağır vəziyyətdən maksimum dərəcədə ağrısız çıxarmağı bacaran anestezioloq-reanimatoloq 
Gözlərə nur bəxş edən fədakar həkim