Bəzi pendir növlərinin tərkibində çoxlu kalori, natrium və yağ olduğuna görə bu məhsulu yeməyi dayandırmalısınız.
Aztibb.az runews24.ru-ya istinadən xəbər verir ki, “Whole Cities Foundation” təşkilatının qidalanma proqramının direktoru Akua Vulbrayt bu məhsulu azaltmağı tövsiyə edib.
Pendirin müntəzəm istehlakı insult, ürək çatışmazlığı, II tip diabet, koroner ürək xəstəliyi, hipertoniya və digər xəstəliklərin inkişafına səbəb ola bilər.
Mütəxəssis deyib ki, hipertoniyadan əziyyət çəkirsinizsə, bərk pendirlərdən imtina etmək daha yaxşıdır. Əgər belə bir məhsulu pəhrizdən çıxarsanız, dərinin vəziyyəti yaxşılaşacaq, şişkinlik əlamətləri azalacaq.
Pendirin tərkibindəki doymuş yağlar bədəndə yığılmayacaq və pis xolesterinə çevrilməyəcəyi üçün ürək-damar xəstəlikləri riskini də azaldacaq. Bundan əlavə, migren hücumlarının tezliyi azalacaq. Fakt budur ki, pendirin tərkibində tez-tez baş ağrısına səbəb olan amin turşusu tiramin var. Bu maddənin çoxu İsveçrə pendiri, çedar, mavi pendir və parmezandadır.