Suyu bir neçə dəfə qaynatmaq təhlükəlidirmi? Həkim izah etdi 
09.03.2023 14:09

Diabetoloq Yuliya Baruxina bir neçə dəfə qaynadılmış su içməyin təhlükəsindən danışıb. 

 

Kran suyu çirk və zərərli bakteriyaları ehtiva edə bilər. Buna görə istifadə etməzdən əvvəl süzülməli və sonra qaynadılmalıdır. 

 

Aztibb.az rg.ru -ya istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə su qızdırıldıqda xlor reaksiya verir və zərərli birləşmələr yaradır. Su ilk dəfə qızdırıldıqda bu maddələrdən bir neçəsi əmələ gəlir. 

 

Təkrar qaynadıldıqda isə toksinlərin konsentrasiyası artır. Məsələn, xlor digər maddələrlə qarşılıqlı əlaqədə olduqda, dioksinlər əmələ gəlir ki, bu da güclü zəhərdir. 

 

Həkim az miqdarda su qaynatmağı tövsiyə etdi.

Nərgiz Qəhramanova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Diyetoloq arıqlamaq üçün daha tez-tez gülməyi və əsnəməyi məsləhət görüb
Suyun düzgün içilməsi ilə bağlı keçmişin məsləhətləri
Sümük bulyonu arıqlamağa kömək edir
Bakı Baş Səhiyyə Mərkəzinin tabeliyindəki tibb müəssisələrinə işçilər axtarılır
Aynurə Əliyeva - Suraxanı Tibb Mərkəzinin psixoloqu
Bundan sonra işə qəbul və sürücülük vəsiqəsi əldə etmək üçün tibbi arayışlar elektron olacaq
Səhiyyə Nazirliyi akademik Zərifə Əliyevanın 101 illiyi münasibətilə fleşmob təşkil edib
8 yaşlı uşaq üzərində icbari tibbi sığorta ilə qaraciyər transplantasiyası əməliyyatı həyata keçirilib
Şəkərli diabet xəstəliyinin əlamətləri nələrdir?  
Həyata keçirdiyi hər bir proseduru dəqiqliyi ilə yoxlayan həkim - Məlahət Əzizova
Salyanda göz müayinəsi aksiyası təşkil olunub
ATU-nun əməkdaşları Beynəlxalq Sitopatoloji Konqresdə iştirak ediblər
YAP Xətai rayon təşkilatının Diaqnoz Tibb Mərkəzində yeni ərazi partiya təşkilatı yaradılıb
Psixoloq: Autizm sahəsində peşəkar mütəxəssislərin tədris prosesinə cəlb edilməsi mütləqdir - MÜSAHİBƏ
Fizioterapevt və reablitoloqların ilk konfransı təşkil olunub