Mədə üçün bu fermentləşdirilmiş qidalar olduqca faydalıdır
23.06.2024 16:31

Diyetoloq Cessi Feder qatıq və kefirin bir çox faydalı xüsusiyyətləri olduğundan qeyd edərək, qida rasionunuza daxil etməyi məsləhət görüb.

 

Aztibb.az xəbər verir ki, “She Finds” xarici nəşri diyetoloq Cessi Federin ideal bel və yaxşı həzm üçün tövsiyələrini paylaşıb.


Cessi Feder qeyd edib ki, yoqurt həzm üçün çox faydalıdır. Probiyotiklər sayəsində mikrobiom balansını qoruyur, qida maddələrinin udulmasını yaxşılaşdırır və hətta maddələr mübadiləsini sürətləndirir. Şişkinlik və digər mədə problemlərindən xilas olmaq üçün gündə bir porsiya qatıq yemək kifayətdir.


Öz növbəsində kefir təkcə probiotiklərlə zəngin deyil, həm də həzm üçün faydalı olan maya ehtiva edir. Bağırsaq mikroflorasını bərpa etməyə və həzm sisteminin işini normallaşdırmağa kömək edir.


Diyetoloqlar kefiri saf formada istehlak etməyi və ya smuzi və kokteyllərə əlavə etməyi məsləhət görürlər.

ÇOX OXUNANLAR
Diaqnoz Tibb Mərkəzinin təşkilatçılığı ilə nevroloqlar üçün seminar keçirilib
Mayın 1-dən xəstəlik vərəqi elektron sənəd formasında hazırlanacaq  
Soltərəfli tentorial meningioma aşkar edilən pasiyent Respublika Neyrocərrahiyyə Xəstəxanasında uğurla əməliyyat olunub
Kəlbəcərdə “İlkin tibbi yardım zamanı nələri bilməliyik?” mövzusunda təlim keçirilib
Şirvan Ürək Mərkəzində ilk dəfə periferik angioqrafiya əməliyyatı icra olunub
Masallı Rayon İcra Hakimiyyətinin başçısı xəstəxanada müalicə alan şəhid analarının müalicə prosesi ilə tanış olub
Leyla Əliyeva Milli Hematologiya və Transfuziologiya Mərkəzini ziyarət edib
Səhiyyə naziri Qlobal Fondun yeni təyin olunan Portfolio meneceri ilə görüşüb
 Həssas əhali qrupu üçün səyyar tibbi aksiya davam etdirilir   
Professor Lalə Allahverdiyevanın “COVID-19: Əsrin xəstəliyi” kitabının Kembricdə təqdimatı olub
“Sağlamlığa Doğru Qaç!” layihəsi LƏNKƏRANDA