
Diyetoloq Cessi Feder qatıq və kefirin bir çox faydalı xüsusiyyətləri olduğundan qeyd edərək, qida rasionunuza daxil etməyi məsləhət görüb.
Aztibb.az xəbər verir ki, “She Finds” xarici nəşri diyetoloq Cessi Federin ideal bel və yaxşı həzm üçün tövsiyələrini paylaşıb.
Cessi Feder qeyd edib ki, yoqurt həzm üçün çox faydalıdır. Probiyotiklər sayəsində mikrobiom balansını qoruyur, qida maddələrinin udulmasını yaxşılaşdırır və hətta maddələr mübadiləsini sürətləndirir. Şişkinlik və digər mədə problemlərindən xilas olmaq üçün gündə bir porsiya qatıq yemək kifayətdir.
Öz növbəsində kefir təkcə probiotiklərlə zəngin deyil, həm də həzm üçün faydalı olan maya ehtiva edir. Bağırsaq mikroflorasını bərpa etməyə və həzm sisteminin işini normallaşdırmağa kömək edir.
Diyetoloqlar kefiri saf formada istehlak etməyi və ya smuzi və kokteyllərə əlavə etməyi məsləhət görürlər.














