Alimlər sağlam bitki yağlarının ölüm riskini artırdığını müəyyən ediblər
28.05.2024 09:27

Alimlər paradoksal bir nəticəyə gəliblər: sağlam bitki yağları hər hansı mümkün səbəblərdən ölüm hallarını əhəmiyyətli dərəcədə artırır.

Aztibb.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri “eLife” elmi jurnalında dərc olunub.

12 il ərzində toplanan 85 425 tədqiqat iştirakçısından qan testləri göstərib ki, ölüm omeqa-6 və omeqa-3 səviyyələrindən asılıdır. Bunlar heyvan yağlarından fərqli olaraq son dərəcə faydalı kimi tanınan iki maddədir.

Tədqiqat nəticəsində aydın olub ki, omeqa-6-nın omeqa-3 nisbəti pozulduqda, təhlükəli xəstəliklərin inkişafı və vaxtından əvvəl ölüm riski əhəmiyyətli dərəcədə artır. Alimlər bildiriblər ki, bu nisbət getdikcə artıb.

Səadət Abdullayeva
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Elmi-Tədqiqat Kardiologiya İnstitutunun həkim briqadası tərəfindən Laçında kardioloji müayinələr keçirilib
Lənkəranda bir qrup tibb işçisi peşə bayramları münasibətilə təltif edilib
Tibb işçilərinin dayanıqlı və “yaşıl” səhiyyə naminə həmrəy peşə bayramı
17 iyun - Tibb İşçilərinin Peşə Bayramı Günüdür
Süni intellekt və tibbi transhumanizm: Diaqnoz, müalicə və proqnozlaşdırma sahəsində irəliləyişlər
 Azərbaycan tibb elminə ağır itki üz verib   
“Həkimlərimizi tanıyaq!” rubrikası peşəkar təbiblərimizi tanıtmaqda davam edir!
Suraxani Tibb Mərkəzinin otorinolarinqoloqu Zərifə Məmmədova - Həkimlərimizi tanıyaq!
Gənc həkim Göyçay Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb
Uşaqların sağlamlığının keşiyində duran mehriban və diqqətcil pediatr - Nigar Mirzəyeva
Qan vermək insanlarda ürək-damar sisteminin fəaliyyətini normallaşdırır - MÜSAHİBƏ
Vətən müharibəsi şəhidinin yenidoğulan qardaşı sağalaraq evə buraxılıb
Tibb İşçilərinin Peşə Bayramı Günü münasibətilə bir qrup tibb işçisi təltif edilib
Xətai Tibb Mərkəzinin mama-ginekoloqu Şərifə Musayeva - Həkimlərimizi tanıyaq!
 Tibb Universitetində təhsil alan türkman tələbələr Multikulturalizm Mərkəzində olublar