
Mütəxəssislər bildirirlər ki, yulafın orqanizmə bəzi zərərləri var.
Aztibb.az “Medzdrav.İnfo”ya istinadən xəbər verir ki, onlar belə bir yeməyi yalnız bağırsaqları təmizləmək üçün pəhrizinizə daxil etməyi məsləhət görürlər.
Bir təcrübə sayəsində yulafın bədəndən kalsiumu çıxarmaq qabiliyyəti müəyyən edilib ki, bu da yeməyi müntəzəm istehlakının sağlamlığa zərər verə biləcəyini göstərir.
Məlum olub ki, bədənə zərər məhsulun özündən deyil, tərkibindəki turşudan qaynaqlanır.
Mütəxəssislər yulafın bişirmə müddətinə diqqət yetirməyi tövsiyə edirlər - 20 dəqiqədən və ya daha çox.
Bundan əlavə, yulafı elə qablaşdırmada saxlamaq lazımdır ki, o, nəm çəkməsin. Məhsulun faydalı xüsusiyyətlərini saxlaması üçün onu şüşə qaba köçürmək və sərin yerdə saxlamaq daha yaxşıdır.














