Diyetoloq, endokrinoloq Viktor Jilyaev bildirib ki, palma yağı olan məhsullar E vitamini mənbəyi kimi faydalı ola bilər.
Aztibb.az “Medik Forum” portalına istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, istehsalında palma yağından istifadə edilən məhsullar inamsızlıq və narahatlığa səbəb olur, lakin belə məhsulların hamısı təhlükəli deyil. Həkim xatırladıb ki, palma yağının digər bitki yağları kimi özünəməxsus üstünlükləri var. Xüsusilə, zərərli yağ oksidləşməsi və iltihabı ilə mübarizə aparan güclü antioksidant kimi çıxış edən E vitamini ilə zəngindir.
“A vitamini çatışmazlığının qarşısını almaq üçün palma yağı istifadə olunur; tərkibində demansla mübarizədə kömək edən E vitamini də var”, - deyə ekspert əlavə edib
Viktor Jilyaev hansı xurma yağı məhsulunun vacib vitamin mənbəyi kimi təhlükəsiz və hətta faydalı ola biləcəyini izah edib. Həkim qeyd etdi ki, aqressiv istilik müalicəsi bu cür yağı potensial olaraq zərərli edir. Çox yüksək közərmə temperaturlarına tab gətirə bilir, lakin eyni zamanda kanserogenlərin sərbəst buraxılması ilə müşayiət olunan proseslər baş verir. Amma məhsulun tərkibində qızdırılmamış palma yağı varsa, bu barədə narahat olmağa dəyməz.
"Dondurmanın tərkibini nəzərə alsaq, əslində ona süd yağı əvəzinə palma yağı əlavə etmək olar. Belə dondurma istiliyə məruz qalmadığı üçün təhlükəsiz istehlak edilə bilər" deyə mütəxəssis izah edib.
Həkim əlavə edib ki, məhsul yüksək kalorilidir və onu çoxlu miqdarda istehlak etmək asanlıqla çəki artımına səbəb ola bilər.