İtaliyalı alimlər ətraf mühitin insanın dad qavrayışına təsirini aşkarlayıb
28.02.2024 13:48

İtaliya alimləri belə qənaətə gəliblər ki, insanın yemək yediyi şərtlər dad qavrayışına ciddi təsir edə bilər.

Aztibb.az“Pravda” informasiya portalına istinadən xəbər verir ki, alimlər araşdırma zamanı insan orqanizminin ətraf mühitdən asılı olaraq qidaların dadını fərqli şəkildə qəbul etdiyini müəyyən ediblər. Təcrübədə könüllülər iştirak ediblər.

Tədqiqatçılar portağal suyunu səs-küylü və işıqlı bir atmosferdən fəqli olaraq sakit bir atmosferdə daha şirin olduğunu müəyyən ediblər. Beləliklə, alimlər sübut ediblər ki, ətraf mühit bizim qavrayışımıza birbaşa təsir edir və onu təhrif edə bilir.

Qeyd edilib ki, bu məlumatlar şəkər istehlakına nəzarət etmək üçün istifadə edilə bilər.

Səadət Məmmədova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Akademik Əhliman Əmiraslanov: “Respublikamızın ixtisaslaşdırılmış tibb müəssisələrində protezlə təchizat işi qənaətbəxş vəziyyətdədir
Qarabağ Universitetinin Klinikasına baş direktor təyin olunub  
Prostat vəzi xərçənginin müalicəsində irəliləyiş - Yeni dərman hazırlanıb
Niyə elm ənənəvi təbabətə inanmır?
Tanınmış cərrah Ramiz Məlikov vəfat edib
Pirallahı Tibb Mərkəzində EEQ müayinələrinə başlanılıb
Prezident İlham Əliyev Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının Baş direktorunu qəbul edib  
Bakı Sağlamlıq Mərkəzinin həkimi uzun sürən xəstəlikdən sonra vəfat edib
Ödənişsiz Kt və MRT müayinələri Referans Qəbələ Tibb Mərkəzində!
Naxçıvanda Hemodializ Mərkəzi fəaliyyətə başlayacaq
Mərkəzi Gömrük Hospitalında seminar: “Qan və komponentlərinin transfuziyasının aparılması və nəzarət“
Milli İdman Tibb və Reabilitasiya Elmi-Praktiki İnstitutu vakansiya elan edir
“Rəqəmsal tibb 4.0: problemlər, imkanlar və perspektivlər” II respublika elmi-praktiki konfransı keçiriləcək
Qaraciyər transplantasiyasında anesteziyanın xüsusiyyətlərinə dair görüş keçiriləcək
Regionlarda fəaliyyət göstərən səhiyyə işçilərini tanıtmaqda davam edirik!