Perm Politexnik Universitetinin Kimya Texnologiyaları kafedrasının professoru Vladimir Poilov zədələnmiş teflon örtüyü olan tavada yemək bişirməyin təhlükələrindən danışıb.
Aztibb.az “Medzdrav.İnfo”ya istinadən xəbər verir ki, alimin qeyd etdiyi kimi, belə bir örtüklə qızdırılan tava çoxlu zəhərli maddələr buraxır. Nəticədə diş minası, mədə və tənəffüs orqanları üçün təhlükə yaranır.
Professorun sözlərinə görə, teflon zərərlərə dözmür, bu da aşağı temperaturda sürətlənmiş termal parçalanmaya gətirib çıxarır.
Alimin sözlərinə görə, bir neçə saat ərzində teflon buxarını tənəffüs edən şəxs bədən istiliyinin artması nəticəsində əzələ ağrıları, baş ağrıları və üşümə hiss edə bilər. Bunlar polimer qızdırmasının simptomlarıdır.
Bu vəziyyətdə xüsusi müalicə tələb olunmur. Xəstəlik bir gün ərzində yox olur. Ekspert qeyd edib ki, teflon dumanları ilə zəhərlənmənin ən böyük riski ictimai iaşə müəssisələrinin yeməkxanalarında çalışan işçilər tərəfindən yaşanır.