Diyetoloq Uma Naidu bizə hansı yemək vərdişlərinin gəncliyi və beyin sağlamlığını qorumağa kömək edəcəyini söyləyib.
Aztibb.az “Medzdrav İnfo”ya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, bunda düzgün qidalanma mühüm rol oynayır:
“Yeddiyimiz qida həzm olunduqca bağırsaq mikrobiomunda trilyonlarla mikroblarla qarşılıqlı əlaqədə olur və müxtəlif maddələrə parçalanır ki, bu da zaman keçdikcə psixi rifahımıza təsir edir”.
Bəzi komponentlər yoxdursa, beyin də daxil olmaqla daxili orqanlar əziyyət çəkəcək.
Ekspert qeyd edib ki, diyetə daha çox lif və polifenol daxil etməklə vitamin və mineral çatışmazlığının qarşısını almaq olar.
Lif tərəvəz, meyvə və paxlalı bitkilərdə, polifenollar isə yerkökü, zeytun, qaragilə və çiyələkdə olur. Fermentasiya olunmuş qidalar da beyin gəncliyini təşviq edir, çünki onları yemək iltihabı azalda bilər.
Mütəxəssis əlavə edib ki, müxtəlif otlar və ədviyyatlar həm də antioksidan xüsusiyyətlərinə görə beyin sağlamlığını qorumağa kömək edir.